Η Θόλος των Δελφών, USA
Παρθενώνας
Ι. Ναός του Θεού Σοφίας, Ξάνθη
Αρχαία Καρθαία Κέας
Ι. Ναός Απ. Ανδρέα, Mediterranean Cosmos
Ιδιωτική κατοικία
Previous slide
Next slide

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια μαρμάρου ΦΥΛΑΚΤΟΣ είναι μία από τις πιο καταξιωμένες καλλιτεχνικές επιχειρήσεις μαρμάρου στον κόσμο. Η εμπειρία και οι θεωρητικές γνώσεις του Ευάγγελου και του Κωνσταντίνου Φυλακτού, η κατασκευαστική ικανότητα και η επαγγελματική συνέπεια της επιχείρησης είχαν σαν αποτέλεσμα να ασχοληθεί πολλές φορές ο ελληνικός και διεθνής τύπος για έργα που έχουν αποπερατωθεί με επιτυχία από την επιχείρηση: Σε δύο πανεπιστήμια των Η.Π.Α., σε τεχνικά γραφεία και ιδιώτες της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο Άγιον Όρος και σε άλλους σύγχρονους ναούς και κυρίως για τη συμμετοχή στις αναστηλώσεις των κυριοτέρων μνημείων της χώρας μας.

Εκκλησιαστικά Έργα

Κάθε μαρμάρινο έργο μας φέρει την υπογραφή της δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης, προσδίδοντας στους ιερούς χώρους μια αύρα ιερότητας, γαλήνης και αιώνιας ομορφιάς.

Αναστηλώσεις Μνημείων

Η αναστήλωση μνημείων δεν αποτελεί απλά μια τεχνική εργασία, αλλά μια πράξη σεβασμού προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Μέσα από την αναστήλωση, διατηρούμε ζωντανή την κληρονομιά μας, διασφαλίζοντας ότι τα μνημεία μας θα συνεχίσουν να μαρτυρούν ιστορίες και να εμπνέουν για τις επόμενες γενιές.

Γλυπτά

Η γλυπτική αγγίζει την ψυχή με την αμεσότητα και την εκφραστικότητά της. Κάθε έργο τέχνης φέρει την υπογραφή του δημιουργού, αποτυπώνοντας το όραμα, την τεχνική δεξιοτεχνία και το πάθος του για την τέχνη.

Είτε πρόκειται για μνημειώδη αγάλματα, λεπτεπίλεπτες φιγούρες ή αιθέρια γλυπτά, η γλυπτική μάς προσκαλεί να αγγίξουμε, να νιώσουμε και να ερμηνεύσουμε την ομορφιά και την πολυπλοκότητα του κόσμου γύρω μας.

Τζάκια

Τα μαρμάρινα τζάκια, διαχρονικά σύμβολα ζεστασιάς και πολυτέλειας, κοσμούν σπίτια και προσφέρουν μια αίσθηση κομψότητας και διαχρονικότητας.
Πέρα από την πρακτική τους λειτουργία, τα μαρμάρινα τζάκια αποτελούν εστιακό σημείο στον χώρο, προσδίδοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και χαρακτήρα.
Είτε προτιμάτε το μοντέρνο ή το κλασικό στυλ, τα μαρμάρινα τζάκια μπορούν να προσαρμοστούν άψογα σε κάθε διακοσμητική προσέγγιση.

Συντριβάνια-Κρήνες

Τα συντριβάνια και οι κρήνες, με τον ήχο του κελαρυστού νερού και την οπτική γοητεία τους, αποτελούν πηγή γαλήνης και δροσιάς σε κάθε χώρο. Από την αρχαιότητα, τα σιντριβάνια κοσμούσαν κήπους, παλάτια και δημόσιους χώρους, προσφέροντας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς. Σήμερα, η επιλογή ενός συντριβανιού ή μίας κρήνης για τον κήπο ή την αυλή σας μπορεί να προσδώσει μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Μαρμάρινα 'Επιπλα

Τα μαρμάρινα έπιπλα, σύμβολα πολυτέλειας και διαχρονικής κομψότητας, κοσμούν σπίτια και προσφέρουν μια αίσθηση αριστοκρατικής ατμόσφαιρας. Πέρα από την αισθητική τους αξία, τα μαρμάρινα έπιπλα διακρίνονται για την ανθεκτικότητα, την πρακτικότητα και την ευελιξία τους, προσαρμοζόμενα σε διάφορες διακοσμητικές τάσεις.

Νέα

Άρθρα - Συνεντεύξεις - Ομιλίες